- AZHARعضو جديد
- المساهمات : 0
نقاط : 2482
السٌّمعَة : 0
العمر : 40
الموقع : www.traidnt-ar.com
مندي الدجاج
الإثنين 22 يوليو 2024 - 20:42
مندي الدجاج
[*]1/2 م ص ملح
[*]1/2 م ص فلفل اسود
[*]1/2 م ك كركم
[*] لو متوفر عندكم لون طعام احمر حطوا نقطتين انا مكنش عندي
[*]1/4 م ص بابريكا
[*]4 ملاعق كبار زيت نباتي
[*] للارز
[*]2 كوب أرز بسمتي حبه طويله
[*]1/2 جزرة مبشورة
[*] 1 بصله متوسطه مقطعه صغير
[*] 2 فلفل حامي كامل
[*]3 فصوص توم بقشرهم بس يتقسموا ع اتنين
[*]عود قرفه
[*]5 فصوص حبهان
[*] ورقتين لورا
[*]1 ليمون مجفف او لومي
[*]معلقه صغيره فلفل اسود حب
[/list]
نجيب الدجاجه نغسلها كويس جدا علشان الزفارة بفضل شخصيا بالطحينه والليمون والملح وبعدها نعمل فيها فتحات بالسكينه
ونخلط ف طبق الزيت مع الملح والفلفل الأسود والبابريكا والكركم واللون الأحمر اذا متوفر ونقلبهم كويس ونحطهم ع الدجاجه وندعكها كويس علشان تشرب كل التوابل دي
انا بحب اسبها من بليل ف التلاجه او قبلها ب 3/4 ساعات مثلا
[*]2
[*]3
نجيب الأرز نغسله كويس وننقعه ف مايه من الحنفيه نص ساعه وبعدين نصفيه ونحطه ف صنيه تدخل الفرن ونحط عليه البصل والجزر والتوم والفلفل الحامي والبهارات الصحيحه ونحط ماء بارد ع الأرز يدوبك الأرز يتغطي زي مافي الصورة كده
[*]4
[*]5
وبعدين نغطي الصنيه بتاعت الارز بورق فويل طبقتين كويس ونخرمهم وبعدين نحط الدجاج فوق الورق الفويلق ونغطي ع الدجاج بطبقه من ورق الفويل ونحكم الاغلاق جيدا
[*]6
[*]7
[*]8
وندخلهم فرن سخن ع الارضيه من ١٥ ل ٢٠د وبعدها نرفع الشبكه اقل من المنتصف الفرن لمده ساعه واشيل الفويل واحطهم تحت الشويه ياخدوا لون خفيف وبعد مايخرج بطفي فيهم فحمه
[/list]
المكوّنات
[list=auto][*]1000 جم دجاجة صغيرة الحجم[*]1/2 م ص ملح
[*]1/2 م ص فلفل اسود
[*]1/2 م ك كركم
[*] لو متوفر عندكم لون طعام احمر حطوا نقطتين انا مكنش عندي
[*]1/4 م ص بابريكا
[*]4 ملاعق كبار زيت نباتي
[*] للارز
[*]2 كوب أرز بسمتي حبه طويله
[*]1/2 جزرة مبشورة
[*] 1 بصله متوسطه مقطعه صغير
[*] 2 فلفل حامي كامل
[*]3 فصوص توم بقشرهم بس يتقسموا ع اتنين
[*]عود قرفه
[*]5 فصوص حبهان
[*] ورقتين لورا
[*]1 ليمون مجفف او لومي
[*]معلقه صغيره فلفل اسود حب
[/list]
الخطوات
[list=list-none][*]1نجيب الدجاجه نغسلها كويس جدا علشان الزفارة بفضل شخصيا بالطحينه والليمون والملح وبعدها نعمل فيها فتحات بالسكينه
ونخلط ف طبق الزيت مع الملح والفلفل الأسود والبابريكا والكركم واللون الأحمر اذا متوفر ونقلبهم كويس ونحطهم ع الدجاجه وندعكها كويس علشان تشرب كل التوابل دي
انا بحب اسبها من بليل ف التلاجه او قبلها ب 3/4 ساعات مثلا
[*]2
[*]3
نجيب الأرز نغسله كويس وننقعه ف مايه من الحنفيه نص ساعه وبعدين نصفيه ونحطه ف صنيه تدخل الفرن ونحط عليه البصل والجزر والتوم والفلفل الحامي والبهارات الصحيحه ونحط ماء بارد ع الأرز يدوبك الأرز يتغطي زي مافي الصورة كده
[*]4
[*]5
وبعدين نغطي الصنيه بتاعت الارز بورق فويل طبقتين كويس ونخرمهم وبعدين نحط الدجاج فوق الورق الفويلق ونغطي ع الدجاج بطبقه من ورق الفويل ونحكم الاغلاق جيدا
[*]6
[*]7
[*]8
وندخلهم فرن سخن ع الارضيه من ١٥ ل ٢٠د وبعدها نرفع الشبكه اقل من المنتصف الفرن لمده ساعه واشيل الفويل واحطهم تحت الشويه ياخدوا لون خفيف وبعد مايخرج بطفي فيهم فحمه
[/list]
سجل دخولك أو سجل عضوية جديدة لتستفيد أكثر من المنتدى!
سجل دخولك أو سجل عضوية جديدة لتحصل على المزيد من المنتدى!
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى